NL
FR
Ensemble Cannamella


 
 
De geschiedenis van de hobo, schalmei en blokfluit
Concert-lezing door Aline Hopchet

Wat is een oboe da caccia? Hoe klinkt de Bretoense bombarde? Welke dansen speelt men op de Franse flageolet? Kan de zwoele klank van de basblokfluit u betoveren?

Dit en nog veel meer komt u te weten tijdens deze lezing over de geschiedenis, bouw en gebruik van de historische blaasinstrumenten. Aline Hopchet neemt haar instrumentenverzameling mee en laat u schalmeien, bombardes, kromhoorns, hobo’s, dulcianen en allerhande fluiten zien. Een aangename ontdekking, afgewisseld met middeleeuwse troubadoursmuziek, renaissance melodieën, meeslepende Bretoense dansen en mooie stukken van onder andere Jacob Van Eyck, Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel.

Duur : 90 minuten

CV Aline Hopchet
 
Brussel in de 17de eeuw - een muzikale schets

Concert-lezing als toelichting bij boekje : Ik ben getrouwd met een kwaai Griet

Een boeiende uiteenzetting over het historisch en cultureel kader onder Albrecht en Isabella (1598-1621) en Leopold Willem (1647-1656). De organisatie van de muziek aan het hof, de kerken, dansscholen, stadsmuzikanten en beiaard. Ontdek het favoriete repertorium van die tijd, alsook het gebruik van de muziekboekjes en het typisch instrumentarium aan de hand van uitgebreid prentenmateriaal en talrijke (live) luistervoorbeelden.
Duur : 90 minuten
CV Aline Hopchet