NL
FR
Ensemble Cannamella


 
Contact
 
 

Aline Hopchet
Ridder Van Ranstlei 82
2640 Mortsel
België

0032 3 297 72 02
0032 486 82 20 93
aline.hopchet@telenet.be

 
Cv Aline Hopchet
 

Aline Hopchet behaalde in 1997 het Meesterdiploma blokfluit bij Bart Spanhove (Lemmensinstituut te Leuven). Vervolgens studeerde zij blokfluit bij Marion Verbruggen en barokhobo bij Ku Ebbinge (Koninklijk Conservatorium van Den Haag). Ze vervolledigde haar studies bij Paul Dombrecht (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en behaalde in 2009 haar Master barokhobo bij Marcel Ponseele en Benoît Laurent (Conservatoire Royal de Bruxelles).

Aline Hopchet speelde reeds met de ensembles Zefiro Torna (cd Mermaphilia – Eufoda), Le Concert Spirituel (Hervé Niquet), Elyma (Gabriel Garrido), Oboefollia (Paul Dombrecht), Clematis (cd’s: symphoniae van Nicolaus à Kempis, sonates en cantiones van Carolus Hacquart - Musica Ficta) en La Simphonie du Marais (Hugo Reyne).

In 2004 richtte ze haar eigen ensemble Cannemella op. Uit passie voor de Franse flageolet, een  19de eeuws blokfluitje,  ontstond haar ensemble Les Pantalons. Vier muzikanten bespelen met humor en virtuositeit de 19de eeuwse  bal- en salonmuziek op de flageolet, cornet, viool en tafelpiano. Archiefwerk, contacten met publiek en organisatoren vormen steeds een dankbare inspiratiebron voor nieuwe muzikale avonturen.

Aline Hopchet heeft reeds tal van rondleidingen (sinds 2000 lid van de educatieve dienst van het Muziekinstrumentenmuseum te Brussel), lezingen en educatieve bijlages (J&M) op haar actief staan. Van 2005 tot 2010 gaf ze blokfluit en oude muziek aan l’IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) te Namen. Momenteel is ze leerkracht blokfluit, barokhobo en oude muziek aan de muziekacademies van Zaventem en Lokeren. Ze geeft de cursus schalmei en dulciaan aan de muziekacademie van Woluwe-Saint-Lambert.